Банкеръ Daily

Свят

Атина е възмутена от турска карта с териториални претенции

Публикуването от високопоставени представители на партия, която е партньор на управляващите в Турция, на карта, на която гръцката територия е изобразена като турска, е особено агресивно и провокативно действие, което заслужава пълно осъждане, подчертаха днес гръцки дипломатически източници. Това съобщи специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

За съжаление,  това е "част от ескалацията на крайната реторика на Турция, на която сме свидетели ежедневно", добавиха те.

Гърция очаква незабавното и публично осъждане на това неприемливо действие, което поставя под въпрос териториалната цялост на Гърция, подчертаха същите източници.

Реакцията е в отговор на публикувани по-рано снимки от посещението на коалиционния партньор на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - лидера на Партията на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели, в централата на ултранационалистическата организация "Сивите вълци", където той е сниман до карта, показваща половината Егейско море и остров Крит под турски контрол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във