Банкеръ Daily

Свят

Атаката в Лондон няма да забави Брексит

Планът на Великобритания да започне официално процеса по отделяне от Европейския съюз на 29 март няма да бъде забавен заради нападението срещу Парламента, при което бяха убити четирима души, заяви говорител на премиера Тереза Мeй, цитиран от Ройтерс.

Нападателят, който уби трима души близо до британския парламент, преди да бъде застрелян, е бил роден във Великобритания и разследван преди време от агенти на вътрешното разузнаване МИ5 по подозрения във връзки с екстремизъм, каза днес Мeй.

Запитан от репортер дали задействането на член 50 от Лисабонския договор би могло да се забави заради атаката, говорителят на Мeй каза: Както министър-председателката даде ясно да се разбере, парламентът днес се връща към работата си, страната ще направи същото и няма намерения за отлагане.

Говорителят посочи, че след нападението Мeй е разговаряла с американския президент Доналд Тръмп, с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и румънския премиер Сорин Гриндяну и й предстоят още телефонни разговори.

Лондонската полиция съобщи, че смята, че е установила самоличността на нападателя, но засега обаче не я разкрива. Говорителят на Мeй каза, че намерението е името да бъде огласено в най-скоро време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във