Банкеръ Daily

Свят

Асад: Тръмп е наш естествен съюзник, ако бори тероризма

Президентът на Сирия Башар Асад смята, че избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп ще стане "естествен съюзник" на Дамаск, ако се бори с тероризма. Това заяви Асад във вторник в интервю за португалската държавна радиотелевизионна компания "Радиу и телевисау де Португал", предаде агенция ТАСС. Текстът на интервюто бе разпространен в Дамаск от информационна агенция САНА.

"Ние не можем да кажем още нищо за това какво смята да прави той, но, ако се бори с тероризма, разбира се, че ще бъдем съюзници, точно както наши съюзници са борещите се с тероризма Русия и Иран", заяви Асад. Президентът на Сирия отбеляза, че е скептично настроен, че Тръмп ще може да спази своето обещание да се бори с терора, тъй като много сили, включително администрацията на САЩ и американските медии, "са против него".

В първото си интервю след президентските избори за американския вестник "Уолстрийт джърнъл" Тръмп не очерта план за действията на САЩ в Сирия след идването си на власт, но отбеляза, че преди всичко няма да следва досегашната политика на администрацията на Барак Обама за оказване на подкрепа на така наречената умерена сирийска опозиция. "Моето виждане за Сирия се различава от възгледите на много хора", каза Тръмп. Той заяви, че ще се съсредоточи върху борбата с "Ислямска държава" в Сирия, а не върху свалянето на сирийския президент Башар Асад.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във