Банкеръ Daily

Свят

Асад: Терористи влизат в Европа под прикритието на бежанци

На снимки и видеозаписи в интернет могат да се намерят доказателства, че лица, убивали и дори обезглавявали хора в Сирия, са заминали за Европа като мирни граждани. Това заяви сирийският президент Башар Асад в интервю за Чешката телевизия.

Запитан възможно ли е терористи да влизат в Европа под прикритието на сирийски бежанци, той каза, че това се е случило, но е трудно да се каже колко са тези хора.

"Финансирането и доставките на оръжие за терористите в Сирия става основно чрез Турция, с подкрепата на Саудитска Арабия и Катар", смята сирийският президент и изрази скептицизъм относно възможността за създаване на широка коалиция срещу тероризма.

Помолен да коментира свалянето на руски самолет от турската авиация, Башар Асад казва, че турският президент Ердоган е изгубил присъствие на духа, тъй като руската интервенция е променила съотношението на силите на място. "Този провал на Ердоган в Сирия, провалът на неговите терористични групи, е знак за края на политическата му кариера и той иска да направи всичко възможно да попречи на успеха в Сирия", подчерта Асад.

Президентът на Сирия за пореден път заяви, че е готов да подаде оставка като президент, ако сирийците не го подкрепят на избори, но няма да напусне поста си в сегашния момент на война.

Facebook logo
Бъдете с нас и във