Банкеръ Daily

Свят

Армията и полицията в Сърбия остават в пълна бойна готовност

Армията и полицията в Сърбия остават в състояние на пълна бойна готовност, заяви днес министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович, цитиран от Танюг.

Той припомни, че това състояние бе въведено във вторник заради нахлуването на косовски специални части в северната част на Косово и ще продължи, както изтъкна министърът, докато бъде преценено, че е необходимо.

Също така всички специални части на министерството на вътрешните работи са готови в най-краткия възможен срок да бъдат ангажирани за оптимално изпълнение на всички задачи, заяви Стефанович. Той изтъкна, че президентът Вучич е положил много усилия Сърбия да бъде фактор на стабилността, но е изпратил ясно послание, че Сърбия няма да бъде ням наблюдател на преследването на своя народ.

По повод твърденията, че акцията на специалните части в северно Косово е била полицейска, Стефанович попита къде полицията "нокаутира" жени и деца, чупи автомобили и стреля над гражданите, хвърля шокови бомби срещу невъоръжени граждани, които не оказват съпротива. Той изтъкна, че Белград е загрижен за сърбите в Косово. Министърът смята, че силите КейФОР не са се държали както трябва и не са защитили всички граждани на територията на Косово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във