Банкеръ Daily

Свят

Арменската армия поиска оставката на правителството

Никол Пашинян

Арменските въоръжени сили призоваха за оставката на премиера Никол Пашинян и на неговото правителство, предадоха световните агенции. Призивът се отправя в разпространено днес изявление на Генералния щаб на въоръжените сили.

"Премиерът и правителството на Армения не са в състояние да взимат адекватни решения в тази кризисна и съдбовна за арменския народ ситуация. Във връзка със създалата се ситуация въоръжените сили на Армения искат оставката на премиера и на правителството, като едновременно с това отправят предупреждение за въздържане от използване на сила срещу народа", се казва в изявлението.

Протести срещу премиера Пашинян избухнаха след края на шестседмичния конфликт в Нагорни Карабах, приключил в полза на Азербайджан.

По повод призивите на въоръжените сили Пашинян каза, че това е опит за военен преврат и прикани своите поддръжници да се съберат на Площада на Републиката. Премиерът на Армения Никол Пашинян обяви, че е уволнил началника на генералния щаб на арменските въоръжени сили, предадоха световните агенции."Днес взех решение да уволня началника на генералния щаб и първия му заместник. Министърът на отбраната подготвя съответното решение за назначаване на нов началник на генералния щаб и нов негов заместник", заяви Пашинян в обръщение към народа, излъчвано във Фейсбук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във