Банкеръ Daily

Свят

Арестуваха трети човек за убийството на Ким Чен Нам

Ким Чен Нам

Полицията на Малайзия е задържала мъж, заподозрян във връзки с една от предполагаемите убийци на Ким Чен Нам, доведения брат на лидера на КНДР. Задържаният е гражданин на Малайзия, съобщи "Ченъл нюз Ейша", цитиран от ДПА.

По данни на властите той е непосредствено свързан с една от двете жени, арестувани преди това за убийството. Вчера полицията съобщи, че е задържала жена с виетнамски документи и втора жена с индонезийски паспорт на името на Сити Айшах. Тя е била разпозната от видеонаблюдението на летището, където почина Ким Чен Нам, и е била сама в момента на арестуването й.

Все още няма официална версия как точно е била отровена жертвата. Според някои твърдения Ким Чен Нам се почувствал зле и се обърнал към полицията за помощ, разказвайки, че някакъв човек е плиснал течност в лицето му. Според други версии неизвестна жена доближила до лицето му плат, напоен с отрова. Южнокорейски медии съобщават за нападение с отровна игла, припомня ТАСС.

Властите на Малайзия съобщиха, че ще предадат на севернокорейското посолство тялото на Ким Чен Нам.

Вицепремиерът Ахмад Захид Хамиди уточни, че това ще стане след приключването на всички полицейски и медицински процедури. Той потвърди пред журналисти, че искането за връщане на тялото е на Северна Корея. "Нашата политика е да зачитаме двустранните отношения с всички чужди страни", посочи Хамиди.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във