Банкеръ Daily

Свят

Анкара призовава инвеститорите към спокойствие заради операцията в Сирия

Мехмет Шимшек

Турският министър на икономиката Мехмет Шимшек призова инвеститорите към спокойствие, съобщи БНР. По думите му операцията в Африн няма да трае дълго и ще намали терористични риск в Турция. 

11 са овладените от Свободната сирийска армия села в област Африн, по последните данни. Близо 200 цели са били поразени от турската бойна авиация. 

Вчера от сирийска територия с общо 15 снаряда бяха обстреляни турските градове Рейханлъ и Килис. Броят на ранените нарасна до 46 души, четирима от тях са в тежко състояние, един сириец загуби живота си. Сред ранените също има сирийци. По-късно турски самолети унищожиха двете установки, от които са били изстреляни снарядите. 

Над 70 разследвания за терористична пропаганда започна прокуратурата в Турция, 24 души бяха задържани. Сред арестуваните са четирима депутати от Демократичната партия на народите от Ван и един народен представител от Тунджели. 

Кюрдските Сили за народна защита, срещу които се провежда турската операция, съобщиха, че са унищожили 5 турски танка, като публикуваха и видеозапис от поразяването с ракета на една от машините. Според кюрдските източници са били убити 10 души от Свободната сирийска армия, 20 са ранени. Четирима турски войници са загинали, съобщава се и за ранени. От турските медии не постъпва подобна информация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във