Банкеръ Daily

Джо Байдън:

Американският спасителен план ще създаде 7 милиона работни места

В петък президентът на САЩ Джо Байдън говори от "Розовата градина" на Белия дом за ползите, които подписаният от него спасителен план на стойност 1,95 трлн. долара ще донесе на американския народ. Той обяви сред многото ползи, съгласно приетото законодателство, е и създаването на 7 милиона нови работни места.

"Още нещо, което мисля, че е наистина важно. Новото законодателство променя парадигмата: за първи път от дълго време този законопроект поставя на първо място работещите хора в тази държава. Това не е хипербола, а факт, след като за твърде дългово време това бяха хората на върха", добави президентът.

В речта си Джо Байдън благодари на всички членове на Конгреса, гласували за пакета за облекчаване на последиците от коронавирусната криза, особено на сенатора Бърни Сандърс и конгресмена Джим Клибърн.

Президентът Байдън подчерта, че благодарение на законопроекта финансовата помощ ще бъде предоставена на 11 милиона безработни американци и това ще бъде "най-голямата инвестиция в грижите за децата от Втората световна война насам".

Facebook logo
Бъдете с нас и във