Банкеръ Daily

Свят

Американски разузнавателни самолети кацнаха в Крит

Два американски разузнавателни самолета са кацнали на летище "Никос Казандзакис" в град Ираклион на остров Крит, предаде гръцкият телевизионен канал Скай.

Единият от самолетите e бил с граждански отличителни знаци, а другият - с отличителни знаци на американските военновъздушни сили.

Медията коментира, че това се случва в момент, когато облаците над Източното Средиземноморие са започнали да се сгъстяват заради очертаващ се удар на САЩ и Франция в Сирия и заради нарастващия войнствен климат с Русия.

Отбелязва се, че кацналите на остров Крит американски самолети са били използвани в мисии в Афганистан и Ирак. Според Скай други такива, но по-малки самолети са участвали и в операции на САЩ в Африка и Латинска Америка.

С тези самолети се събира разузнавателна информация, благодарение на инсталираните върху тях мощни радиолокационни системи и сензори. Позовавайки се на "Таймс", руската агенция ТАСС предаде, че британските военновъздушни сили в Кипър се поставени в състояние на повишена готовност за нанасяне на възможни удари срещу Сирия.

Агенцията цитира също Би Би Си, която вчера съобщи, позовавайки се на собствени източници, че британският премиер Тереза Мей била готова да се присъедини към военните действия срещу правителствените сили в Сирия, без да търси одобрението на британския парламент.

По сведения на "Дейли телеграф" Тереза Мей се разпоредила британски подводници да навлязат към бреговете на Сирия на разстояние един ракетен удар, посочва ТАСС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във