Банкеръ Daily

Свят

Американска авиокомпания уволнява неваксинираните служители

Съединете щати настояват 70 процента от хората във всички държави да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 до септември идната година.

Авиокомпанията "Юнайтед еърлайнс", която в началото на август поиска от всичките си служители в САЩ да се ваксинират срещу ковид, обяви, че ще уволни 593-ма души, които не са представили доказателство, че са имунизирани. Компанията ще започне процес на уволняване съгласно процедура, договорена с профсъюзите, съобщи АФП. 

От общо 67 000 служители в компанията под 3 процента (около 2000 души) са поискали да бъдат освободени от задължението по медицинска или религиозна причина. 99 процента от останалите са избрали да се ваксинират.

"Поискахме всичките ни служители в САЩ да се ваксинират по една проста причина: да гарантираме сигурността на персонала си, посочиха в изявление главният изпълнителен директор Скот Кърби и президентът Брет Харт. 

Съединете щати настояват 70 процента от хората във всички държави да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 до септември идната година. Вашингтон ще допринесе за постигането на тази цел като дари още 500 милиона дози ваксини на Пфайзър/ Бионтех за справяне с пандемията по света.

С новите количества общият ангажимент на Вашингтон нараства на 1,100 млрд. дози. 160 милиона от тях вече са доставени на над 100 държави, твърдят от администрацията на Джо Байдън.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във