Банкеръ Daily

Свят

Аляска гласува по пощата на първичните избори на демократите

Джо Байдън спечели първичните избори на демократите в Аляска след гласуване по пощата заради пандемията.  Бюлетините бяха изпратени преди оттеглянето на неговия противник Бърни Сандърс от първичните избори миналата седмица.

Бившият вицепрезидент на Барак Обама, който е сигурен победител в надпреварата при демократите, спечели вота в Аляска с 55,3 на сто от гласовете и си осигури 9 от общо 15 делегати от този щат. Сенаторът Бърни Сандърс спечели 44,7 на сто.

Демонстрацията на мощ от страна на Байдън го изправя пред сблъсък, който ще покаже кого демократите смятат за по-избираема кандидатура през ноември. Сандърс, либарален популист, от десетилетия призовава за радикални реформи на икономическата и здравна система, докато умереният Байдън се представя по-малко като идеолог и повече като кандидат, който може да промени страната след всяващото разделение управление на президента Доналд Тръмп.

Добрият старт на Сандърс на първичните избори със спечелването на Ню Хемпшър и Невада и на практика равния резултат в Айова хвърли в смут демократите центристи, които се опасяват, че той не е в крак с големи групи от електората и ще струва на партията не само Белия дом, но и Камарата на представителите и Сената.

Facebook logo
Бъдете с нас и във