Банкеръ Daily

Свят

Али Хаменей: Дяволско семейство управлява Саудитска Арабия

Прокълнатото, дяволско семейство, което ръководи Саудитска Арабия не заслужава да управлява светите места на мюсюлманите, заяви върховният лидер на Иран Али Хаменей, цитиран от АФП. 

Коментарът на Хаменей бе направен по време на среща със семействата на жертвите от паническо бягство при поклонничеството хадж миналата година.

 „Саудитските провали и некомпетентност в този инцидент доказват, че кралското семейство не заслужава да управлява и да отговаря за свещените места“, отбеляза той.

Веднага след публикуването на коментара върховният мюфтия на Саудитска арабия шейх Абдел Азиз ал-Шейх отговори на критиката на върховния лидер на Иран Али Хаменей, като заяви, че иранците „са враждебни към мюсюлманите, особено към сунитите“, предаде РИА Новости.

Според него нападките на Хаменей във връзка с провеждането на ежегодното поклонение на мюсюлманите са „никого не изненадват“.

„Ние трябва да разберем, че тези хора не са мюсюлмани. Те са потомци на зороастрийците. И тяхната враждебност към мюсюлманите, особено към сунитите, е отдавна“, заяви ал-Шейх.

Facebook logo
Бъдете с нас и във