Банкеръ Daily

Свят

Ако спечели изборите, Джонсън въвежда три вида работни визи

Британския премиер Борис Джонсън обяви в интервю за вестник „Съндей Таймс”, че ако победи на предстоящите избори през декември ще въведе три вида работни визи.

Първата категория визи „изключителен талант” ще бъдат издавани на учени, гении от стартиращи организации и хора, които ще допринесат за ръста на икономиката на Великобритания. За тях няма да е необходимо да имат предложение за работа в страната, а визи ще им бъдат издавани в оперативен порядък. Във втората категория попадат квалифицираните работници, които трябва да разполагат с предложение за работа на територията на Обединеното кралство. Третият вид визи е предназначен за хора, които идват в страната „на отсраслов принцип” за краткосрочна работа, която не изисква квалификация. Такива, например, са сезонните работници в селското стопанство. Тази категория граждани няма да имат възможност да получат право на постоянно пребиваване.

В края на ноември Джонсън обеща, че ще има Brexit до Коледа. Предизборният манифест на Консервативната партия цели да открои разликата с програмата на лейбъристите, които искат да вдигнат данъците за богатите и бизнеса. Сегашният премиер обеща да не увеличава налозите, ако консерваторите спечелят вота.

Лидерът на консерваторите обещава още да превърне Обединеното кралство в "най-доброто място на света" - с по-сигурни улици и по-чист въздух, ако те му осигурят мнозинство и отстранят съперника му Джеръми Корбин, лидера на Лейбъристката партия. 

"След напускането на Евросъюза ние ще станем свидетели на приливна вълна от инвестиции в страната. Ние ще можем да насочим сърцата и умовете си към приоритетите на британския народ", казва Борис Джонсън. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във