Банкеръ Daily

Сеул предупреди:

Ако Северна Корея прибегне до ядрените си оръжия, ще самоунищожи

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен Ун

Ако Северна Корея прибегне до ядрените си оръжия, ще се самоунищожи, предупреди Южна Корея. Южна Корея обикновено не прави толкова резки изявления и може да се предполага, че това изключение е провокирано приетото преди няколко дни в Северна Корея прие ново законодателство, съгласно което Пхенян има право да нанася превантивни ядрени удари, за да гарантира сигурността си.

Новото севернокорейско законодателство само ще задълбочи изолацията на Пхенян и ще накара Сеул и Вашингтон да "подобрят още повече способностите си за сдържане и реакция", заяви южнокорейското министерство на отбраната, цитирано от Асошиейтед прес.

За да накара Северна Корея да се откаже от мисълта за употреба на ядрени оръжия, Южна Корея сериозно ще усили собствените си способности за нанасяне на превантивен удар и на удари в отговор на атака, като в същото време ще разчита на това Съединените щати да използват всички средства, с които разполагат, за защитата на Сеул. "Предупреждаваме, че севернокорейското правителство ще бъде сполетяно от съкрушителен отговор от военния съюз между Южна Корея и САЩ и че само ще се унищожи, ако се опита да използва ядрени оръжия", заяви говорител на южнокорейското министерство на отбраната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във