Банкеръ Daily

Свят

Адвокатът на Тръмп отмени планирано пътуване до Украйна

Руди Джулиани и Тръмп

Рудолф Джулиани, адвокатът на президента на САЩ Доналд Тръмп, обяви снощи в ефира на телевизионния канал Фокс нюз в предаването "Нощ", че отменя пътуването си до Украйна.

Вестник "Уолстрийт джърнъл" съобщи по-рано, че Джулиани може в близките дни да посети Киев и да се срещне с новоизбрания президент на Украйна Володимир Зеленски. Според изданието адвокатът на Тръмп искал да убеди Зеленски да направи разследване, което би могло да разкрие информация по два въпроса, представляващи голям интерес за Тръмп. Единият бил свързан с разследването на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър за предполагаема руска намеса в американските избори. Другият, според "Уолстрийт джърнъл", засягал евентуални връзки на сина на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън с газова компания, собственост на неназован украински олигарх.

Джулиани обаче посочи в интервю за Фокс нюз, че решил да се откаже от пътуването. "Няма да замина (за Украйна), защото мисля, че (там) ще се сблъскам с група хора, които са врагове на президента (Тръмп), а в някои случаи и врагове на САЩ".

Убеден съм, че Зеленски е обкръжен от хора, които са врагове на президента Тръмп, а също с хора, които са корумпирани и са в сговор с демократите, каза още адвокатът на Тръмп.

През април Джулиани заяви, че сътрудници на предизборния щаб на бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, която бе кандидат на демократите на президентските избори в САЩ през 2016 година, са поддържали контакти с украински представители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във