Банкеръ Daily

Свят

Адвокатите в Сърбия започват едноседмична стачка

Адвокатската камара на Сърбия и Адвокатската камара на Белград съобщиха, че започват едноседмична стачка заради убийството на адвокат Драгослав Огнянович, съобщава белградският вестник "Днас".

Адвокатите поискаха от държавните органи да бъде проведено спешно разследване на убийството, пише изданието. Убийството на адвокат Огнянович по най-драстичен начин показва при какви обстоятелства адвокатите в Сърбия извършват своята професионална дейност, се казва в съобщение на Адвокатската камара на Сърбия.

Драгослав Огнянович е бил убит на 28 юли вечерта на прага на дома си в сръбската столица. Неговият 26-годишен син е ранен. Той е бил известен адвокат, участвал в защитата на бившия югославски лидер Слободан Милошевич.

Огнянович е бил част от юридическия екип на Милошевич по време на процеса му в Международния трибунал за бивша Югославия в Хага. Бившият югославски лидер бе арестуван през 2001 г. и изправен пред трибунала за геноцид и други военни престъпления, но бе намерен мъртъв в килията си през 2006 г. преди завършването на процеса. Също така е бил и адвокат в няколко известни дела в Сърбия и Черна гора, свързани с мафията. Огнянович  е представлявал един от водачите на Земунския престъпен клан, като напоследък са били убити няколко негови приятели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във