Банкеръ Daily

Еди Рама:

Администрацията да се ваксинира, щото "няма да ходят на работа"

Албанският премиер Еди Рама си постави трета доза ваксина против КОВИД-19 и призова всички служители в държавната администрация да се ваксинират, защото "ще дойде денят, когато няма да ходят на работа", предаде агенция МИА.

Работещите трябва да се ваксинират, защото може да дойде момент, когато трябва да им се попречи да отидат на работа, ако нямат онлайн сертификат, и няма да могат да получават заплата от данъците на гражданите, защото не искат да се ваксинират. Препоръчвам също на всички граждани да се ваксинират, защото може да дойде време да не може да влизат в магазини, може да дойде време да се затворят магазините на неваксинираните собственици. Не разбирам защо някой не иска да се ваксинира, особено днес, когато целият свят е разтревожен заради новия вариант и когато е сигурно, че ваксината защитава, каза Рама, уточнявайки, че ваксината не пази от инфекция, а от смърт.

Комитетът за борба с пандемията реши вчера ваксинацията да бъде задължителна, освен за здравните, просветните и университетските работници и студентите, и за работещите в държавната администрация, в супермаркетите и в търговските центрове.

Също от днес се забранява влизането на територията на Албания от чужденци от страните от Южна Африка за период от три седмици, а за албанските граждани, които пристигат оттам, е задължителна 14-дневна домашна карантина. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във