Банкеръ Daily

Свят

Тръмп подписа четири указа за облекчаване на икономическите последици от Covid-19

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал четири указа, с които са насочени към смекчаване на икономическите последствия от пандемията за жителите на страната. Така той изпълни заплахата си да действа еднолично, ако не се постигне съгласие с демократите в Конгреса относно новия пакет мерки за стимулиране на американската икономика, съобщават световните агенции.

С първия указ държавният глава е разпорежда да се приустанови плащането на данъци върху заплатите на американците, които получават по-малко от 100 хиляди долара годишно. Това президентът Тръмп обяви на пресконференции в щата Ню Джърси. Той казва, че този указ ще влезе в сила със задна дата - от 1 август, и ще действа до трая на тази година.

"Ако бъда преизбран, планирам да опростя тези данъци, т.е. да направя тази данъчна ваканция постоянна", обяви президентът.

С отделен  указ се осигуряват повече помощи за безработни, а друг предвижда облекчения върху изплащането на студентски заеми. Третият документ преустановява при определени условия изгонване от жилище при неплащане на наем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във