Банкеръ Daily

Свят

40 ученици се изключват ежедневно във Великобритания заради употреба и продажба на наркотици

Броят на децата във Великобритания, които са изключени от училище нараства. Повечето деца са изгонени от училище заради проблеми с пиенето и заради взимане и продажба на наркотици, според данни на Sky News.

В периода 2016 - 2017 г. са изключени 7720 деца от английските училища. Това означава средно по 40 ученици на ден или 15-процентно увеличение спрямо предходната година. 

Употребата на наркотици и алкохол в британските училища, отбелязва увеличение с 57 % за последните пет години. А това, оказва се, е най-често срещаната причина за изключване на тийнейджъри. За същия период, броят на присъдите за 15-годишни деца, които продават наркотици, се е удвоил.

Източници предупреждават, че тийнейджърите имат по-голям достъп до закупуване на наркотици чрез социалните мрежи, а все по-голям брой хора са привлечени в дистрибуцията, където банди контрабандират наркотици от големи градове в селски райони.

Авторите на проучването заявиха, че е налице спешна необходимост образователната система на Обединеното кралство да възприеме нов подход към проблемите, свързани с наркотиците сред младите хора. Лиз Маккулох, директор на политиката във Volteface, каза за Sky News: "Ако някой употребява наркотици или се занимава с наркотици, това е грижа. Трябва да се тревожим за тяхното благополучие, а да не обръщаме толкова внимание на изключването им от училище".

Много от учителите в масовите училища обаче предупредиха, че неизключването на децата заради наркотици и алкохол би изпратило погрешно послание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във