Банкеръ Daily

Свят

3500 души ще охраняват Ердоган в Рим

Мерките за сигурност в италианската столица ще бъдат издигнати на най-високо ниво за посещението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Рим. Той ще направи официално двудневно посещение във Ватикана и в Рим в неделя и понеделник, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Безпрецедентни мерки ще са в сила в италианската столица по време на 24-часовото посещение на Ердоган. За безопасността на турския държавен глава ще бдят 3500 служители от сигурността.

Ердоган ще се срещне с папа Франциск, както и с кардинал Пиетро Паролин. Очаква се на разговорите да бъдат обсъдени двустранните отношения, обстановката около Йерусалим, регионални въпроси, хуманитарната трагедия в Сирия и битката срещу тероризма, ксенофобията и ислямофобията. Папата е една от най-известните фигури в света, които отправиха критики срещу американския президент Доналд Тръмп за признаването на Йерусалим за столица на Израел.

Визитата на Ердоган във Ватикана ще бъде първата на турски президент от 59 г. насам.

След като посети Светия престол, турският президент ще се срещне с италианския си колега Серджо Матарела на работен обяд в Рим. Ще присъства също италианският премиер Паоло Джентилони.

Facebook logo
Бъдете с нас и във