Банкеръ Daily

Съдби

Започна подписването на договори по пчеларската програма

Общо  2353 кандидата са одобрени за подпомагане по Националната програма по пчеларство (НПП) за 2022 година. Финансовият ресурс, на който могат да разчитат производителите,  е в размер на 8 073 092 лева. Държавен фонд „Земеделие“ вече започна подписването на договорите.

Пчеларите могат да подписват договорите си в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие", където са подали документите си за участие.

Пчеларите са кандидатствали за закупуване на техническо оборудване при първичен добив и обработка на пчелни продукти, за закупване на лекарства за третиране на пчелни семейства, за физикохимични анализи на пчелен мед, за подпомагане закупуването на нов прикачен инвентар за подвижно пчеларство, за възстановяване на разходите за подвижно пчеларство за придвижване на пчелните семейства и за закупуване на кошери, отводки и пчелни майки.

Държавен фонд "Земеделие" напомня, че пчеларите, които са кандидатствали по Мярка В, „Рационализиране на подвижното пчеларство, Дейност 2: Възстановяване на разходите за подвижно пчеларство за придвижване на пчелните семейства“, трябва да представят в областниет дирекции на фонда или на имейл адрес: [email protected] график за придвижването на пчелните семейства 15 дни преди преместването.

Инвестициите по подписаните договори трябва да бъдат извършени в рамките на текущата пчеларска година от 1 август 2021 г. до 31 юли 2022 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във