Банкеръ Daily

Съдби

Закриват круизния сезон във Варна

На Морска гара-Варна акостира най-големият пътнически кораб за сезона - Boudicca, с над 900 пасажери на борда, съобщи Moreto.net.

Плавателният съд е дълъг 207 метра. Построен е през 1973 година. Корабът е сред флагманите на круизната компания „Фред Олсен“. С пристигането на Boudicca ще бъде закрит круизният сезон във Варна. 

Boudicca пристигна с около 900 пасажери на борда и над 300 души персонал. Очаква се да остане на котва във Варна до 23.00 часа. Корабът разполага с 462 каюти, сред които апартаменти и стаи с балкони. За развлечение на гостите предлага различни шоу програми, изложби и забавления. За комфорта на пасажерите се грижат няколко ресторанта, салони, барове, заведения и магазини. На разположение са и три отопляеми басейна.

Плавателният съд развива скорост до 18.5 възела.

Този сезон, круизните кораби, акостирали на Морска гара са 4. През миналата година те са били 10, а през рекордната 2014-а - 36. "Причините за отлива са ясни за всички, те са геополитически", отбеляза началникът на Морска гара Александър Аврамов. Той съобщи още, че за догодина вече има три потвърдени заявки от круизни кораби, някои от тях се очакват през юни-юли, други отново през октомври.

Корабът е с ширина на борда 25 метра и развива скорост до 18.5 възела.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във