Банкеръ Daily

Съдби

Заглавия от големите фестивали гостуват на "Киномания" 2014

Фестивалът "Киномания" 2014 г. ще започне на 13 ноември и ще продължи до 30 ноември, съобщиха неговите организатори от Националния дворец на културата.

Програмата все още не е обявена в пълния й вид, но сред акцентите ще са някои от най-коментираните заглавия от тазгодишния международен фестивален сезон в Кан, Берлин, Венеция и Торонто.

Такива са спечелилият голямата награда в Канада "Игра на кодове" с Бенедикт Къмбърбач и Кийра Найтли в главните роли. Биографичният филм разказва за британския математик и разбивач на кодове от Втората световна война Алън Тюринг, известен като човека, разбил кода "Енигма".

Други интересни заглавия в програмата са най-новият филм на Уди Алън "Магия в полунощ" с участието на Колин Фърт и Ема Стоун в главните роли, както и "Измет", "Принизяването", "Мангелхорн" с Ал Пачино, както и "Майстор готвач", в който с малки изяви се включват Скарлет Йохансон и Робърт Дауни-младши.

Зрителите ще могат да гледат и омнибуса "Рио, обичам те" с Венсан Касел и Харви Кайтел, както и най-новата лента на Андрей Кончаловски "Белите нощи на пощальона Алексей Тряпицицин". Историята на фона на руско село, разположено близо до езеро, проследява живота на местните хора, който понякога е заснет чрез скрити камери. Именно той донесе на руския кинодеец наградата за най-добра режисура на тазгодишния фестивал във Венеция, а наскоро предизвика и острата му реакция спрямо желанието на Русия да го номинира като тазгодишния претендент за наградата "Оскар" за чуждоезичен филм. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във