Банкеръ Daily

Съдби

Задава се алтернативна игра на "Pokémon Go"

Бившият изпълнителен директор на ''Facebook'' Ники Лeйнън ще вложи близо 4 милиона долара, за да финансира създаването на нова мобилна игра с увеличена реалност, която има за цел да постигне успеха на "Pokémon Go".

Лeйнън, основател и главен изпълнителен директор на "WarDucks" в Дъблин спечели 3,3 милиона евро от кръг за финансиране, воден от фирма за рисков капитал ''EQT Ventures".

Въпреки че Лeйнън отказа да разкрие конкретни подробности за новата игра на "WarDucks", тя заяви, че ще бъде основана на местоположението и с увеличена реалност в същия дух като "Pokémon Go". Тя заяви пред ''Business Insider'', че играта е единственият проект, по който работят, поради мащаба му и е планирана за пускане през 2020 година.

„Има огромна възможност за реализирането на мобилни игри, базирани на местоположението, което съчетава местната привлекателност на картите от реалния свят с примамлив геймплей“, каза Ники Лейнън.

"WarDucks" е силно доказано студио за игри с впечатляващ екип от страстни експерти в играта, готови да се възползват от този бързо развиващ се жанр на мобилни игри. Ние вярваме, че следващото заглавие на "WarDucks" ще ангажира играчи от цял ​​свят и ще стане популярен франчайз”, заяви в изявление Ларс Джорноу, партньор в "EQT Ventures".  

Лейнън напусна работата си във Facebook през 2013 г., за да основе ''WarDucks'', чиято цел е да прави „забавни“, а не „супер-реалистични“ игри. Ромеро, съосновател на "Doom and Quake", ще бъде творчески консултант на компанията ''WarDucks''.

Facebook logo
Бъдете с нас и във