Банкеръ Daily

Съдби

Връчиха награди за специални постижения в областта на ГИС

МОСВ с приз за внедрена система за опазване на защитени зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000

Зам.-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров прие наградата на екоминистерството за реализираната ГИС система за опазване на защитени зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000. Наградата връчи генералният директор на Esri за Европа Аарт ван Вингерден.

Отличия за специални постижения в областта на Географските информационни системи бяха връчени по време на тържествена церемония, която се състоя на 19 ноември (сряда) в столичния хотел "Шератон". Поводът е отбелязването на Световния ден на Географските информационни системи. Тази година бяха раздадени отличия в три категории – "Централна администрация", "Регионална и местна администрация" и "Частен бизнес".

„Наградите са признание за изключителните постижения на всички тези отличени организации. С всяка изминала година ГИС проектите в България са на все по-високо световно технологично ниво, което, от една страна, ни радва, но от друга, е и голяма отговорност и ангажимент за работата ни занапред”, заяви Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България. Компанията е организатор на събитието, което се провежда у нас за 16-а поредна година.

Министерството на околната среда и водите беше отличено в категория "Централна администрация" заради внедрена система за опазване на защитени зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000, а наградата получи заместник-министърът на околната среда Павел Гуджеров. В тази категория приз взе и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за прилагането на ГИС технологии за сътрудничество и обмен на данни, както и Агенцията по геодезия, картография и кадастър за осигуряване на качествени и достъпни данни и услуги.

В категория "Регионална и местна администрация" тази година бяха отличени две организации. Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе, получи отличие за прилагане на географски системи за ефективно управление и опазване на биоразнообразие, а община Троян беше отличена заради прилагането на ГИС системи за популяризиране и развитие на туризма в региона.

Електроразпределителното дружество "ЕВН България" пък получи наградата за "Частен бизнес" заради прилагането на иновативни ГИС технологии в електроразпределението.

Тържествената церемония уважиха както изтъкнати представители на централната и местна власт, така и на бизнеса, неправителствените организации и академичната общност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във