Банкеръ Weekly

Съдби

ВИЖТЕ ЗЕМЯТА НА ХИЛЯДАТА ОСТРОВА С ЧАРТЪРИТЕ НА SUNSEEKER

Чартърите на Sunseeker - това е едно изключително преживяване, което може да подарите на вашето семейство или на компанията, с която сте решили да изкарате лятаната отпуска. Защо да сте зависими от хотела, в който сте настанени, от шумните туристи на долния етаж, от непрестанната глъч по плажовете или от куп други неща, които неведнъж са проваляли лятната ви почивка? Един от сигурните начини да не ви се случи някоя от тези неприятности е да си купите яхта, но както е известно на всички, това не е толкова лесен и бърз процес. Ето защо чартърите на Sunseeker в Хърватска са прекрасен вариант за вашата отпуска. Ще сте на изключителна, ръчно изработена яхта, повече от специална с 5-звезден лукс в комбинация с професионално обслужване. Красивите адриатически брегове пък са допълнителна гаранция за незабравими преживявания. Разнообразието от хард топ и флайбридж (с летен мостик) яхти на Sunseeker наистина е голямо - с дължина от 45 фута до 95 фута, всяка от които излъчва стил, комфорт и всичко, от което се нуждаете, за да се сбъднат мечтите ви.
Мнозина казват, че Хърватска е море, слънце, впечатляващи градове. Страната се отличава с богатото си историческо и културно наследство - от Античността, Средновековието и Ренесанса та чак до по-нови дни и всяка година привлича милиони туристи от целия свят. Слънчевото адриатическо крайбрежие с многобройните си курорти и забелeжителности може да отговори на очакванията на всеки посетител.
Топлото, кристалночисто море, синьото небе, сладкият аромат на лавандула, кипарис и олеандър, старините, разнообразната кухня и прословутото славянско гостоприемство със сигурност ще ви осигурят чудесна ваканция.
Древният търговски град - пристанище Дубровник, е едно от незабравимите места на хърватския бряг. Градът е възникнал през VII в. върху скалист полуостров, защитен от сушата от планината Сръд и от запазилите се и до ден днешен крепостни стени. След като в XIV-XV век се замогва от търговия с Османската империя, венецианската колония Дубровник обявява независимост.
Без никакво съмнение по време на чартъра приятно ще ви изненада и възможността да се запознаете с някой от 1185-те острова (67 населени). Изборът със сигурност ще ви затрудни, но си струва да опитате. Неслучайно на Хърватия е излязло името Земя на хиляди острови. Те са най-различни. От огромните Кърк, Црес, Дуги Оток, Брач и Корчула до необитаемите парчета скала, с които Господ си е играл на жабки край морския бряг. А рекордните 3000 ч. слънце в годината на Хвар могат да повдигнат безотказно настроението и на най-киселия северен турист, още повече в комбинацията със сенки на кедри върху изумрудените заливи...
Няма да стигне година да се обиколят и разгледат всички хърватски острови. Но за да ви залее удоволствието, стига дори да видите само как слънцето се потапя в Адриатика. Там залезите са безкрайно красиви, а и доста по-различни, отколкото на нашенското Черно море.
Един детайл от пътуването не убягва от вниманието на нито един турист: т. нар. Неумски коридор - тънка ивица крайбрежие, което принадлежи на Босна и Херцеговина и е единственият й излаз на море.
Разбира се, чартърите на Sunseeker дават шанс и за луксозен сламом между островите и забележителности. Например - Кърк. Островът е слабо населен само че има две малки пристанища, пълни с платноходки и историята. Всичко на него е потънало в зеленина. Но на юг пейзажът започва да става все по-каменист. Внушителните хълмове на Велебит и изсветляващите тонове на следващите острови ги правят да изглеждат тъмно сини.
Строгото присъствие на Велебит прави много по-различна атмосферата на северното хърватско крайбрежие - Кварнер, в сравнение с тази на Далмация, на юг. Мекотата на природата при Задар, Шибеник и Трогир, на север отсъства. Под скалите остават малки рибарски селца в микроскопични заливи, обещаващи уединение.
На десетина километра навътре в морето се вижда остров Раб. Францисканци, доминиканци и венециански дождове са моделирали строителството във вътрешността му няколко столетия наред. От сушата обаче не се вижда много от тяхната действителност. Скалите изглеждат необитаеми.
Раб, заедно с намиращия се южно от него остров Паг, оформят западният бряг на Велебитския канал - ивица море, която тече като пролив. Водите му обикновено са спокойни, тъй като островите служат като естествен вълнолом.
Южният остров, Паг, се точи повече от 100 километра. Скотовъдите, които са го заселвали в продължение на столетия, произвеждат една от гордостите на Хърватия - пажкото сирене.
На юг от Паг пък е Задар, един от най-красивите градове на Адриатика. Подобно на повечето селища по хърватското крайбрежие той е съхранил стария си център, направен или повлиян от венецианската Република Серенисима. За разлика от много места в Италия, Задар е умерено лъснат и въпреки че е много зависим от туризма, продължава да съхранява някакъв собствен живот.
А още по на юг е слънчевият Хвар...
Е, решихте ли се?
Sunseeker Ви очаква!

Facebook logo
Бъдете с нас и във