Банкеръ Weekly

Съдби

Вестник "Русия днес-Россия сегодня" получи висока награда

В Дома на Правителството на Руската федерация бяха връчени годишните награди в областта на медиите. В присъствието на министри и главни редактори на обществени и частни медии руският премиер Дмитрий Медведев обяви десетте издания, които са отличени за 2014 година. Годишните премии са равностойни и са придружени с грамота и почетен плакет.

За първи път в историята сред отличените е и чуждестранно издание - вестник "Русия днес-Россия сегодня". В приветственото си слово премиерът Медведев отбеляза: "Първият победител в новата номинация е българският вестник "Росия днес-Россия сегодня". Изданието получава отличието за разпространението на руския език и култура зад граница."

Издателят на вестник "Русия днес-Россия сегодня" д-р Светлана Шаренкова благодари на руския президент Владимир Путин, на премиера Дмитрий Медведев, както и на Комисията по селекцията за голямото признание. Тя подчерта, че вестникът 17 години работи в една противоречива и сложна среда, но успява да поднася точна, обективна и своевременна информация за това, което се случва в Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във