Банкеръ Weekly

Съдби

УОРЪН БЪФЕТ СЕ ОЖЕНИ ПЕСТЕЛИВО

Макар че не раздвижи пазарите, сватбата на милиардера от Омаха Уорън Бъфет с дългогодишната му приятелка Астрид Менкс предизвика оживление във финансовия свят. Седемдесет и шест годишният Бъфет и 60-годишната Менкс узакониха продължилата повече от 20 години връзка в следобедните часове на 30 август. Брачната церемония се е състояла в къщата на дъщерята на милиардера Сюзън Бъфет в Омаха. Местен съдия изпълнил 15-минутен сватбен ритуал, на който като свидетели присъствали единствено Сюзън и сестрата на булката. Двамата синове на милиардера били извън страната този ден. След брачната клетва новото семейство завело свидетелите на празнична гощавка в Бонфиш грил - обикновен ресторант за морски специалитети.
Въпреки конвенционалния си стил на инвестиции легендарният шеф на групировката Бъркшър Хатауей има доста нестандартен личен живот. Първата му съпруга Сюзън, която почина през 2004 г., напуска фамилната къща в Омаха през 70-те години и се премества в Сан Франциско. Тъкмо тя запознава приятелката си Астрид Менкс със съпруга си и я насърчава да се грижи за него. Двете жени се запознали в ресторант, където Сюзън пеела, а Астрид настанявала постоянните клиенти. Тримата остават приятели до смъртта на Сюзън, която, макар че живеела отделно, присъствала на всички семейни тържества. Поканените гости пък поднасяли подаръци и адресирали честитките си за Уорън, Сузи и Астрид. Връзката на тримата беше необикновена, прекрасна и интелигентна, твърди Седрик Хартман, производител на мебели и дългогодишен близък приятел на семейството.
И Бъфет, и новата му съпруга са известни със своята пестеливост. Той обикновено купува евтини акции и живее твърде скромно за възможностите си. Тя пък често пазарува от евтини магазини за облекло. Астрид е имигрантка от Латвия, която с появата си в Омаха прави впечатление с добрия си външен вид, интелигентност и специфичен стил.

Facebook logo
Бъдете с нас и във