Банкеръ Daily

Съдби

Тръмп или Клинтън - кого подкрепят американските знаменитости

Според Клинт Истууд Доналд Тръмп е по-малкото зло.
S 250 226d0af2 4219 4a65 8b97 4dbbb5618f11
S 250 d01fd797 4e9f 4b7d a578 d9db5c7aa6b1

САЩ избират Хилари Клинтън или Доналд Тръмп за президентския пост. В предизборната надпревара между двамата активно се включиха холивудски звезди и други знаменитости, които подкрепиха своя кандидат.

Актрисата Джулиан Мур съобщи на феновете си, че е гласувала за Клинтън още след първичните избори и активно я подкрепи в Twitter : „Всички ние имаме място в американската мечта“.

За разлика от много свои колеги колеги Дженифър Лопес се въздържаше от категорични изказвания в социалните мрежи. За нейната лояност говори присъствието й на вечерята в чест на предизборната кампания на Хилари, както и скромният коментар, който направи в едно американско издание: „Мисля че дойде времето на жените“.

Робърт де Ниро участваше активно в предизборната кампания на Клинтън и неведнъж се е изказвал в нейна подкрепа:  „...Мисля че тя си плати за грешките и постигна своето. Изненади вероятно няма да има – Клинтън заслужи правото си да бъде президент и държавен глава. Важно е, че е жена, защото нейното разбиране за нещата е това, от което се нуждаем сега“.

Провокативната Лейди Гага изрази одобрението си за евентуалното избиране на жена на президентския пост в характерния си стил: „Нищо не може да сломи една силна жена. Гласувайте за първата жена президент в историята на САЩ. Развесели се Америка, страната ни се нуждае от малко рокендрол“.

Американската телевизионна звезда Ким Кардашиан не пропусна възможността да си направи размазано селфи (което не го прави по-малко ценно) с легендарния кандидат: „Направих си селфи с нея!!! Много съм щастлива да чуя речта й и целите, които поставя пред нашата страна!“.

Сдържаният Джордж Клуни също подкрепяше Клинтън,  въпреки че докато беше държавен секретар я нарече „най-противоречивата фигура в американската политика“: „В целия този хаос се чува един последователен глас. Глас на търпимостта и на опита, на кандидат, който цял живот се е борил за правата на слабите. Кандидат, който добре познава сложността на нашите международни отношения“.

Докато Бритни Спиърс не можа да сдържи емоциите си от срещата с „гласа на жените от целия свят“: „Много са причините, които правят посещението ми в Лас Вегас прекрасно. Особено невероятната възможност да се срещна лично с Хилари Клинтън. Вдъхновение и прекрасен глас на жените от цял свят! Тази жена е много упорита и аз съм горда от срещата си с нея“.  

Кейти Пери подкрепи фаворитката си с песен, костюм и ... маникюр: „Тези избори се едни от най-важните за последните десетилетия и от нашия вот ще  зависи ролята на жената за дълго години напред. Участвайте, бъдете по-силни! Силните жени помагат да се създадат здрави семейства".

Патриотичен костюм  облече за участието си в благотворителния концерт в чест на избирателната кампания на Клинтън и актрисата Мерил Стрийп: „Жените имат право на глас, ние правим история. Хилари Клинтън ще бъде първата, но не и последната“.

Някои от знаменитостите застанаха зад кандидатурата на Доналд Тръмп. Сред тях бе музикантът Кид Рок в интервю за RollingStone: „ Подкрепям Тръмп. Подобно на мнозина и демократи, и републиканци, смятам, че ако президент стане Хилари, или Рубио, или Тед, всичко ще си остане такова, каквото е сега. Но предполагам, че този дяволски бизнесмен ще управлява страната както дяволския си бизнес“.

Американският певец и актьор Аарън Картър обяви позицията си в интервю за GQ: „Подкрепям Доналд Тръмп, а аз не подкрепям кого да е. Тръмп върви по свой път. Той лидер, а не последовател“.

Рапърката Азалия Банкс бе още по-категорична: „Мисля че Тръмп е единственият, който има характер да размърда големия бизнес“.

Известният актьор и борец Хълк Хоган не само подкрепя ексцентричния бизнесмен, но и желае да стане част от екипа му: „Не искам да се срещам на ринга с никой от тях (кандидатите), по-скоро бих станал вицепрезидент на Тръмп“.

Прочутият Майк Тайсън дълго време е бил в делови отношения с Тръмп, който го е консултирал по финансови въпроси. Боксьорът активно подкрепяше отдавнашния си приятел в президентската надпревара:  „Аз съм чернокож от най-бедните гета в страната и съм видял много в този живот. Но аз го познавам. И когато се срещнем той стиска ръката ми и изказва уважение към моето семейство“.

Колкото до Чарли  Шийн той сякаш не успява да определи симпатиите си, защото ту ругае Тръмп, ту го славослови. „Ако Тръмп ме призове, незабавно ще стана негов вицепрезидент“, написа Шийн в Twitter  през лятото на 2015-а. А през февруари 2016-а актьорът призова Америка да се събуди и написа в микроблога си „Всеки друг, но не и Тръмп“. 

Прокативният Тръмп като че ли допада и на киноактьора и режисьор Клинт Истууд: "Живеем сред поколения от слабаци - хора, които казват: "не бива да правим това или онова, не бива да говорим така". Въпреки че подкрепя милиардера, Истууд далеч не е негов безусловен почитател, а просто го смята за по-малкото зло. 

Като че ли най-последователен привърженик на възгледите на скандалния бизнесмен е актьора Чък Норис: „Аз наистина мисля, че хората които се отнасят негативно към Тръмп ще бъдат приятно изненадани, когато той стане лидер на нашата страна. Вярвам, че той ще направи позитивни промени и те ще са от полза на онези, които най-много се нуждаят от тях“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във