Банкеръ Weekly

Съдби

ТЯЛО ЗА МИЛИОН ДОЛАРА

Социолозите предрекоха, че рекламата, която непрекъснато ни преследва, скоро ще запълни всички сфери на бита ни. И не сгрешиха. След телевизията, киното, стадионите и училищата поредната ниша беше успешно усвоена от двама шведи, на които им хрумнала безумната идея да продават на рекламодатели квадратни сантиметри от собствената си кожа.
Андреас Ла Торе Ек и Филип Айроса са приятели от деца и делови партньори. На пръв поглед замисълът им изглежда повече от налудничав. Не бих казал, че сме безумци, ние сме просто ненормални, весело се шегува Андреас. Всъщност двамата са увлечени от бизнеса си предприемачи, и то с глави на раменете.
Преди няколко месеца, докато създавали собствен ИНТЕРНЕТ-сайт за революционни проекти в областта на рекламата, Андреас и Филип не разполагали с капитал за финансиране на проектите. За да набавят необходимите средства, на Айроса му хрумнало да продава тялото си на части на рекламодатели - концепция, която сега двамата наричат Milliondollarbody (тяло за милион). Искахме да бъдем първата жива реклама, твърдят ентусиастите. След като определили цена от 1000 долара за квадратен сантиметър от кожата на Филип, партньорите разчитат бързо да съберат прилична сума. Андреас обаче уверява, че планът им не е насочен към бързо забогатяване, а е само принос в реализацията на още по-революционни идеи.
Рекламната обява върху кожата на Филип е като пожизнена гаранция, а резултата клиентите ни могат да видят на нашия сайт. Там приятелят ми е гол и тялото може да бъде разгледано с увеличение. При появата на всяка нова татуировка ние подновяваме картинката. Резултатите могат да се видят от хората в цял свят, обяснява Андреас технологията на ексцентричния бизнес. Дали обаче всички части на тялото са за продажба? Отговорът е: Да, с изключение на лицето, ръцете, краката и .. половия член.
При избора на рекламодателите Филип и Андреас се ръководят от етични съображения. Ние сме открити за най-различни марки и компании. Единствените, на които досега сме отказвали, са фирми от порнобизнеса, твърдят приятелите. На въпроса какво би станало, ако към тях се обърне ИКЕА (IKEA), Филип отговаря: Това ще е голяма чест за нас!
Засега Андреас Ла Торе Ек и Филип Айроса са доволни от резултатите. Това е първият ни месец и две казина вече си направиха поръчките. Сега изчисляват колко сантиметра ще са им нужни - радва се Андреас. - Сигурен съм, че ще стигнем далече!

Facebook logo
Бъдете с нас и във