Банкеръ Weekly

Съдби

Световноизвестните LOS VIVANCOS с фламенко шоу в НДК

Испанската фламенко група LOS VIVANCOS, която буквално покори целия свят, ще представи уникалния си спектакъл Aeternum на 14 декември в зала 1 на НДК. Танцьорите имат огромен успех в повече от 30 страни – от Канада до Турция, от Испания до Латинска Америка и цяла Европа.

Под името LOS VIVANCOS на сцената излизат седем братя испанци, притежаващи наистина невероятна енергия и комбинация от таланти. Те не само танцуват и пеят, но и свирят на различни музикални инструменти, съчетават горещия ритъм на фламенкото с театрални и акробатични елементи.

Братята Виванкос са родени в Барселона, Испания. Стават известни в родината си още от тийнейджъри. Аарон, Джошуа, Хосе, Израел, Юда, Кристо и Илия са деца на един и същи баща, който им дава не само началния тласък да се посветят на танцовото изкуство, но и стимулира всеки един да развива индивидуалните си дарования. Седемте братя получават отлично образование в най-добрите училища. Но още преди това всеки от тях  започва  да свири на някакъв инструмент. 

Техният световен дебют е през 2005 г. с участие в престижната артистична програма Le Plus Grand Cabaret Du Monde на международната Magic TV. Скоро след това правят турне в Германия, акомпанирано от Симфоничния оркестър на Дортмунд. През август 2005 г. участват в прочутия Festival de Musica у Danza в Испания, където са гледани от 50 хил. души. Връщайки се в Париж, от декември 2005 г. до февруари 2006 г. са на една сцена с певицата Mylene Farmer в зала Bercy.

Критиците ги наричат „Великолепната седморка“, а шоуто им "Танцуващи със звездите" вече е гледано от повече от 35 млн. души. Техните изпълнения радват знаменитости от принцесата на Монако Стефани до Антонио Бандерас.

През април 2013 принцовете на фламенкото представиха в Испания спектакъла си Aeternum, който ще играят в София. Той е една история за доброто и злото, метафора за безсмъртието, което изкуството дава на човека. Страстта е изразена чрез ангели, демони, вампири, музика, танци, боеве и мистериозна аура на магия. Режисьор на изпълненията им е хореографът на "Цирк Дю Солей" - Даниеле Финци Паска, автор и на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи. Спектакълът е по музика, композирана от братя Виванкос и Гоя, записана от 100-членен Симфоничен оркестър на Будапеща с аранжимент на Фернандо Веласкес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във