Банкеръ Weekly

Съдби

Световни хитове гостуват на “Киномания”

Новото, 28-о издание на фестивала “Киномания” ще започне на 13 ноември и ще продължи до 30 ноември. Програмата все още не е обявена в пълния й вид, но сред акцентите ще са някои от най-коментираните заглавия от тазгодишния международен фестивален сезон в Кан, Берлин, Венеция и Торонто.

Такива са спечелилият голямата награда в Канада “Игра на кодове” с Бенедикт Къмбърбач и Кийра Найтли в главните роли. Биографичният филм разказва за британския математик и разбивач на кодове от Втората световна война Алън Тюринг, известен като човека, разбил нацисткия код “Енигма”.

Сред интересните заглавия в програмата са най-новият филм на Уди Алън “Магия в полунощ” с участието на Колин Фърт и Ема Стоун в главните роли,  “Измет”, “Принизяването”, “Мангелхорн” с Ал Пачино, както и “Майстор готвач”, в който с малки изяви се включват Скарлет Йохансон и Робърт Дауни-младши.

Зрителите ще могат да гледат и филма “Рио, обичам те” с Венсан Касел и Харви Кайтел, както и най-новата лента на Андрей Кончаловски “Белите нощи на пощальона Алексей Тряпицин”. Историята се развива на фона на руско село, разположено близо до езеро, и проследява живота на местните хора, който понякога е заснет чрез скрити камери. Именно той донесе на руския кинодеец наградата за най-добра режисура на тазгодишния фестивал във Венеция, а наскоро предизвика и острата му реакция спрямо желанието на Русия да го номинира като тазгодишния претендент за наградата “Оскар” за чуждоезичен филм.

По време на тазгодишната “Киномания” ще бъде представен и най-новият филм на режисьора Костадин Бонев с участието на Деян Донков “Потъването на Созопол”, чиято премиера бе по време на тазгодишните Празници на изкуствата “Аполония”. Като цяло “фестивалът ще предложи близо 60 заглавия, които ще имат ексклузивни прожекции в София, Варна и Пловдив.

Билетите тръгват в продажба в края на октомври на цени от 10 и 12 лева. Със специална отстъпка може да вземете комплектен пропуск за 20 филма срещу 140 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във