Банкеръ Weekly

Съдби

СТОИЧКОВ ЗАВЕДЕ НА ГОЛФ БЪДЕЩИЯ СИ ШЕФ

Бившият национален треньор Христо Стоичков се вживя в ролята на екскурзовод тези дни в чест на техническия директор на Барселона Чики Бегиристайн, вицепрезидента на клуба Алберт Парин и легендарния испански футболист Хуан Алесанко. Тримата бяха доведени от Камата за десетгодишния юбилей на Асоциацията на българските футболисти, отбелязана с коктейл в столичния хотел Шератон (12 март). В замяна синдикатът награди бившия носител на Златната топка с почетен плакет за заслуги към футбола. Същия приз получиха президентът на БФС Борислав Михайлов, предшественикът му Иван Славков, шефът на Професионалната футболна лига Валентин Михов, бившият национален треньор Димитър Пенев и председателят на ДАМС Весела Лечева.
Стоичков и Бегиристайн, които са близки приятели още от съвместния си преиод в дрийм тийма на Барселона в началото на 90-те, използваха случая да поиграят и голф на игрището Света София в Равно поле. Двамата са запалени по играта покрай бившия си наставник Йохан Кройф. Стоичков има хендикап 18. Когато съм в България, винаги играя голф. Доставя ми удоволствие да играя и с професионалисти. Разликата с футбола е, че тук топката те чака, сподели Ицо.
Според испански медии отношенията между Стоичков и Бегиристайн скоро може да станат и професионални, защото българинът разчитал да получи пост в Барселона. Христо е без работа, откакто бе уволнен от Селта, и в момента е ангажиран единствено с детската си футболна школа в каталунския град.

Facebook logo
Бъдете с нас и във