Банкеръ Daily

Съдби

Стартира официалната интернет страница за посещението на папа Франциск в България

В петък стартира официалната интернет страница http://www.popeinbulgaria.gov.bg , която е създадена във връзка с апостолическото пътуване на Негово Светейшество папа Франциск в България от 5 до 7 май 2019 г. Утвърдена и задължителна практика е държавата, посрещаща Светия отец, да разполага с официален уебсайт, чрез който да се разпространява важна информация за гражданите и медиите за събитията от програмата на папата.

На http://www.popeinbulgaria.gov.bg   ще бъдат публикувани актуални новини, снимки и видео от събитията със Светия Отец, които ще се проведат в градовете София и Раковски.

Поканата до папата беше отправена още през 2017 г. от президента Румен Радев, като през май 2018 г. беше повторена и от премиера Бойко Борисов по време на визитата му във Ватикана.

Това ще бъде първото посещение на главата на Католическата църква в страната след посещението на папа Йоан-Павел II в София, Рилския манастир и Пловдив на 23-26 май 2002г.

Досегашни посещения на папа Франциск на Балканите: 21 септември 2014 г. - Албания; 6 юни 2015 г. - Босна и Херцеговина; 16 април 2016 г. - Гърция.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във