Банкеръ Weekly

Съдби

СРЕЩАТ СЕ И ЩАСТЛИВИ СЕМЕЙСТВА

Помните ли как почваше Ана Каренина? Там, дето Толстой твърдеше, че всяко щастливо семейство е щастливо по един и същ начин, а нещастните били нещастни по своему? Българската политическа действителност категорично опровергава графа - класик. У нас щастливите семейства не само че са щастливи по изключение, но и стават такива по избор свише. Иначе речено - по своему.
От вече далечното Татово време, та до влюбената тройка Соколови - Йордан, Ева и дакел, народът гледа завистливо и се чуди като как става така, че уж е избрал да го управлява един човек, пък го прави цялата му рода. За негова сметка.
Така погледното, възходът на семейството на бившата телевизионна водеща Милена Милотинова не е никаква сензация, нежели възмутителна. Та какво от това, че съпругът Димитър Колев, досега широко известен само сред тесни волейболни среди става областен управител на Перник. Човекът се е занимавал и с алкохолен бизнес, та ако не помогне за намирането на работа на почти повсеместно безработните перничани, поне може да ги уреди с евтина пиячка, та да давят мъката си. Пусто опустяло!
В България отдавна се знае, че най-често се търси не човек за работа, а работа за човека. И колко далече да го търсиш тоя човек? На една ръка разстояние, или просто на съседната възглавница. Хем, дето се вика, човека го познаваш, и в банята си го виждал, и в кухнята. Кому да имаш повече доверие?
Колкото до това лесно ли е да си областен управител и на какви други условия, освен да спи с депутат трябва да отговаря той си е чисто софистичен въпрос. Че какви качества освен красива глава и стройно тяло имаше съпругата на областния управител, та да стане депутат? Като му дойде времето, ще се разбере.
А за да има поне едно напълно и безвъзвратно щастливо семейство в България, да вземат царските хора да уредят на служба и заплата и третия член семейството, сина. Може и да е невръстен, но все с делата на детските ясли и градини ще се оправи. Те и без друго не останаха много. Хич да не е, поне една дирекция по тези въпроси в образователното министерство може да оглави.
А Толстой и неговите специфични нещастници да гледат и да цъкат с езици. И да внимават да не си ги прехапят от завист.

Facebook logo
Бъдете с нас и във