Банкеръ Weekly

Съдби

СОМЕЛИЕРИ РАЗЛЯХА АРОМАТИ И ВИНО

До късно вечерта на 20 март ценителите на изискани елексири и екзотични цветя се опиваха от благоухания в приятната обстановка на Гранд Хотел София. В тази атмосфера премина първото тематично събитие на Българско гурме общество под наслов Аромати и вино. За разнообразните ястия и напитки се погрижиха сомелиерът Таньо Шишков и технологът от Вила Любимец Екатерина Гаргова. Гостите дегустираха Совиньон Блан 2006, в комбинация със сирене моцарела; златния медалист от Винария 2007 - Шардоне 2006 с козе сирене и Мавруд Премиум резерва 2005 в съчетание със сирене Мимолет.
На събитието бяха представени и общо четири аранжировки от екзотични и пролетни цветя, като всяка една допълваше с характерния си аромат съответното вино.
Гурме обществото вече е известно със своите изяви, с които преследва благородни каузи. Една от тях предвижда организирането на специализиран курс (семинар) за обучаващите се в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. На него най-добрите специалисти ще споделят своя професионален опит.
Българското гурме общество е независима организация, чиято цел е да популяризира гурме културата в България. Нейните членове са изявени личности в сферата на бизнеса, изкуството, културата, спорта и политиката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във