Банкеръ Weekly

Съдби

София диша през август

Фестивалът София диша превръща август в месец на изкуството. В четири поредни недели четири софийски улици ще се превърнат в царство не на автомобилите, а на творчеството. Инициативата ще започне на 5 август със За сцената и хората - седмица, посветена на сценичните изкуства.


Мястото е вече познатата ул. Цар Иван Шишман, на която всеки може да се потопи в театъра на открито между 16.00 и 22.00 часа. Изявите са дело на млади творци, осмеляващи се да излязат от рамката.


В рамките на програмата ще бъдат представени няколко филма: Обедна почивка на режисьора Ивайло Минов, Коварна игра на младия режисьор Мартин Райковски и Кой е този град? на Мария Аверина. Последният ще се излъчи в 21.00 часа в градинката на църквата Св. Седмочисленици.


Театърът и неговите разновидности също ще са част от програмата на фестивала. Монолог в стил Stand-up Comedy на тема Ситуацията по софийските улици и категории шофьори ще бъде представен от актьора Мирослав Симеонов. Освен тематичните участници за тази неделя програмата на София диша предлага и други разнообразни действия. В столицата ще започне интересно състезание, на което ще се търси най-бързият човек в България.


Танцова формация Софистик-живо ще представят на посетителите улични и хип-хоп танци, както и уъркшоп за сценични облекла, в който всеки ще може да се включи. Наред с изкуството и спорта ще се обърне внимание и на образователната част. Емил Джасим от Център за образователни инициативи ще презентира проектите Повишаване на информираността по отношение на земетресения и справяне с детските емоции и Глътка въздух за образованието.


Фестивалът София диша се организира в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Facebook logo
Бъдете с нас и във