Банкеръ Weekly

Съдби

София Борисова грабна Златната игла

София Борисова е избрана за дизайнер на годината и ще получи отличието Златна игла 2013 на Академията за мода. Официалното награждаване на победителите в различните категории обаче ще се състои на галаспектакъл на 10 април от 19.00 часа във виден столичен клуб.


С приза най-млад дизайнер е отличен Николай Божилов, а за принос към българската мода - стилист Капанов. Отличието Златна игла за моден фотограф на годината грабна Костадин Кръстев - Коко, а за модна къща на годината е избрана Romantika Fashion на София Борисова.


Връчването на отличието Златна игла след пет години прекъсване е знак за възкръсването на българската мода и стил, а наградата е стимул за българските дизайнери и модни творци, заяви при обявяването на победителите на 3 април (сряда) председателят на академията проф. Любомир Стойков.


Жури от 30-те най-добри лайфстайл журналисти от печатните и електронните медии у нас избраха победителите в тазгодишната надпревара. По време на официалното награждаване на 10 април носителката на Златна игла 2013 в категориите Дизайнер на годината и Модна къща на годината София Борисова ще покаже част от юбилейната си колекция Limited Edition, създадена по повод 20-годишнината на модна къща Romantika Fashion. Дизайнът на платовете на част от моделите в колекцията е запазена марка и дело на самата моделиерка. Николай Божилов, който беше отличен с приза Най-млад дизайнер, ще покаже колекцията си 41300+33, в която прави паралел между кубизма от началото на ХХ в. и минимализма в модата на 90-те години.


За периода на своето съществуване Златната игла се утвърди като най-авторитетната годишна награда за мода в България. По традиция статуетката Златна игла е изработена от най-добрия български бижутер - Анжело Красини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във