Банкеръ Daily

Съдби

Смях до сълзи в бродуейски стил

S 250 759461ff f8b1 4fca bc5c 8141fcb2731a
S 250 8e225da4 e01b 4541 8e4a a02468b19548

Да погледнеш на себе си и на живота под друг ъгъл, да изиграеш мислите и чувствата си на сцена и да си едновременно актьор, режисьор и публика – възможно е!

Любителите на импровизационния театър са предизвикани да се насладят на майсторството на комедията в най-вдъхновяващата му форма - смях до сълзи. Импровизираният мюзикъл в бродуейски стил „До-Ре-Ми-Ши-Зи“зарадва почитателите на стила на 1 февруари на камерната сцена на театър „Сълза и смях“. Представлението е дело на трупата „ШиЗи Импро Театър“, които единствени у нас практикуват т.нар лонгформ импровизация по метода на създателите ѝ от Чикаго – цялостно спонтанно представление по заглавие, предложено от зрителите. Актьорите прескочиха границите на театралното изкуство и представиха мюзикъл с герои, песни и танци.  

Комедията се ражда от неочакваното, от събирането на привидно несъвместими неща. Впечатляващото на този стил е, че всичко се създава на мига, пред очите ти! Актьорите рисуват картина, в която действащите лица следват желанията си, а сцените никога няма да се повторят.  Театърът не е истинският живот, но има своя реалност, която най-често е неочаквана. Затова импровизацията се гради на умението да се пуснем по течението, отказът да държим всичко винаги под контрол.

„ШиЗи Про“ е професионална група за лонгформ  импровизация. Основана е през 2013 г. от Златин Цветков. Лонгформ импровизацията е вид импровизиране, където по една тема/дума от публиката се играе повече от 30 мин. Изисква се огромна доза концентрация, партниране, всеотдайност и въображение. Този вид импровизация е развита през 1990-те години от iO Theater, Чикаго, чиято пълна обучителна програма е завършена от Златин Цветков - ръководителят на ШиЗи Про. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във