Банкеръ Daily

Съдби

Служебни романи

Висенте Фокс и Марта Саагун.
S 250 cdcf716a 6ebe 4bff bd8f d9a2833b1470
S 250 2cef2082 8891 4bf4 be41 9e38061c872f

Служебните романи се случват на всички - от обикновените служители до най-маститите шефове. Като че ли най-уязвими са актьорите, които са принудени да изразяват любовни чувства на екрана - близостта по време на снимки често е прераствала в семейство. Запазването на хладнокръвие в офиса също е трудно - особено когато шефът и първият му подчинен са от различни полове.

Такъв е случаят с Висенте Фокс, който след първия си неуспешен брак се заклел, че ще се ожени повторно, когато стане президент. И удържал на думата си след избирането му за държавен глава на Мексико на 2 юли 2000 година. Точно след 12 месеца сключил брак с прессекретаря си Марта Саагун, а осем години по-късно го скрепил с църковна церемония.

По времето, когато е президент на футболния клуб "Байерн" Мюнхен, Франц Бекенбауер първоначално държал в тайна отношенията си със своята секретарка Хайди Бурместер. Но след като се разбрало, че е бременна, решил да напусне окончателно предишната си съпруга, с която имал 12-годишен брак.

Вероятно често сте виждали лицето на Джими Уелс до знак, призоваващ да се даряват пари за основаната от него Wikipedia. Впрочем той се е женил три пъти, а последната му избраница е Кейт Харви - секретарка на неговия близък приятел и бивш премиер-министър на Великобритания Тони Блеър.

Президентът на Зимбабве Роберт Мугабе, който прекара на поста около 20 години, се оженил за секретарката си  Грейс Маруфа през 1996-а, четири години след като овдовял. По-любопитна в случая е възрастовата разлика между съпрузите - цели 41 години.

Преди да се омъжи за руския финансов министър Алексей Кудрин, Ирина Тинтякова била секретарка на Анатолий Чубайс. Сега тя се занимава с благотворителност и финансира детски домове и интернати. Това е втори брак за Кудрин, който преди това е бил женен за бизнесдамата Вероника Шарова.

Дори суровите севернокорейски лидери се огъват пред силата на любовните чувства. Ким Чен Ир се е женил четири пъти, като последната му съпруга е неговата бивша секретарка Ким Ок, с която работили заедно 20 години. Казват, че след смъртта на мъжа си Ким не намирала смисъл да продължава да живее.

Като всеки истински италианец оперният певец Лучано Павароти ценял в жените най-вече специалния им чар и умението им да готвят паста. Точно с тези качества го покорила секретарката му Николета Мантовани. След смъртта на съпруга й през 2007-а Николета управлява фондацията на Павароти.

В продължение на много години един от най-богатите хора в света - Бил Гейтс, се интересувал само от програмиране, но срещата му с Мелинда Френч през 1987-а  променила всичко. Оказало се, че тя отдавна работи в компанията му като мениджър по продажбите. Съпрузите имат три прекрасни деца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във