Банкеръ Daily

Съдби

Слон използва автомобил за чесалка

Огромният мъжки слон Нели използвал фолксваген с двама ужасени туристи в него, за да си почеше корема, който го засърбял, съобщи британският вестник "Дейли експрес".

Сцената се разиграла в националния парк Пиланесбърг в Република Южна Африка. Тя била заснета от 21-годишния гид Арманд Гроблер. Той добре познавал поведението на животните в резервата. Слонът Нели явно бил разгонен и отделял големи количества тестостерон. Той обаче не проявявал агресивност. Гигантът прекрачил фолксвагена "Поло", и в момента, в който покривът на возилото се озовал под корема му, той започна да го чеше.

Слоновете обичат да се чешат и за целта използват дървета или скали. Но това било първото документирано облекчаване на сърбеж в автомобил.

Гроблер се притеснил да не би слонът да нарани двамата 30-годишни пътници в колата, но всичко се разминало благополучно, като изключим уплахата на пасажерите. Все пак Нели успял да сплеска покрива на колата и да счупи всичките й стъкла, които не устояли под напора на тежестта му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във