Банкеръ Daily

Съдби

Синът на Джо Байдън уволнен заради употреба на кокаин

Синът на американския вицепрезидент Джо Байдън Хънтър Байдън е бил освободен от резерва на военноморските сили, след като е дал положителна проба за кокаин, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл", като цитира запознати със случая източници.

Хънтър Байдън, който е на 44 години, решил сравнително късно да гради военна кариера. През май 2013 година той бил произведен в младши офицер и разпределен в отдел за връзки с обществеността на военноморските сили, посочва изданието.

През юни миналата година обаче му била направена проверка за наркотици, която показала положителен резултат за кокаин, и през февруари 2014 година той бил освободен от служба.

Говорител на военноморските сили потвърди, че Байдън е бил освободен от служба, но отказа да даде подробности защо е станало това, придържайки се към разпоредбите за поверителност. Байдън, който е юрист по образование и в момента заема ръководна длъжност в инвестиционна компания, направи изявление, в което потвърди, че е бил освободен от флота, и изрази съжаление за своите действия, довели до тази ситуация.

Канцеларията на вицепрезидента отказа да коментира случая. Братът на Хънтър Байдън Бо Байдън е служил в армията и има военен опит от Ирак, а Джо Байдън и съпругата му Джил редовно изразяват гордостта си от това, че са военно семейство, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

Facebook logo
Бъдете с нас и във