Банкеръ Weekly

Съдби

Шестте най-богати ергени в Русия

В годишния рейтинг на Forbes за 200-те най-богати руски бизнесмени за 2014-а фигурират двадесет и двама ергени. Част от тях никога не са били женени, някои са овдовели, други са разведени или са в процес на развод. Заради възрастовото ограничение при съставянето на класацията тя включва само предприемачи по-млади от 50 години. Но едва ли някой се заблуждава, че това са най-достъпните мъже в света. Повечето участници са между 40 и 50 години и имат зад гърба си един или няколко брака, които са приключили с развод. Някои от бизнесмените, въпреки липсата на официален документ, съжителстват от много години с приятелките си. И почти всички имат деца от предишни връзки.


 


Петдесетгодишният Михаил Фридман притежава 17.6 млрд. долара и е на второ място в списъка на Forbsна най-богатите руснаци. Бившата съпруга на милиардера - Олга, е родена в Иркутск и е възпитаничка на Московския институт за стомана и сплави, където учи в един курс с Фридман. В края на 90-те години на ХХ в. завършва дизайнерски курс в Париж и започва да работи като интериорен дизайнер. Бившата двойка има две деца - Екатерина и Лариса. Сега Олга живее с тях във Франция.


На светските мероприятия Фридман се появява със сегашната си приятелка Оксана Ожелская (по непотвърдени данни тя била служителка в "Альфа -Банк "). Тя също е родила две деца на съсобственика на "Альфа-Групп".


 


Михаил Прохоров е на 48 години, няма деца, а състоянието му се оценява на 10.9 млрд. долара. Единадесетият в списъка на най-богатите в Русия няма нито един брак зад гърба си. Той е прочут с изявлението си: "Ще се оженя, когато разбера, че съм срещнал своята истинска, единствена любов, че искам да изживея целия си живот с тази жена и да умрем в един и същи ден. И аз вярвам, че ще срещна тази любов". А засега собственикът на групата "Онэксим" живее в една къща със сестра си и семейството на нейната дъщеря.


 


Вече няколко пъти бизнесменът обеща да се ожени. През 2010-а той твърдеше, че ще сключи брак, ако собственият му отбор от НБА Brooklyn Nets (бившият New Jersey Nets) завоюва шампионската титла пет поредни години (това все още не се е случило). През 2011-а, когато се кандидатира за президент на Русия, Прохоров каза, че би сключил брак в името на тази кауза. "Ако това е необходимо на страната и за победата на президентските избори, готов съм на такава стъпка", заяви предприемачът в отговор на журналистически въпрос има ли предвид някоя потенциална първа лейди. През март 2013-я той призна пред американския Forbes, че си има сериозна приятелка, чието име е известно само на най-близките приятели на бизнесмена.


 


Прочутият Роман Абрамович се разведе с жена си Ирина през март 2007-а. Причината за раздялата на съпрузите, които прекараха заедно 16 години, бе връзката на бизнесмена с Дария Жукова. Любопитно е, че навремето бившата стюардеса Ирина Маландина се омъжи за директора на кооператива "Уют", произвеждащ гумени играчки, а се разведе с търговеца на петрол, собственика на "Сибнефть", "Евраз", футболния клуб Chelsea и губернатор на Чукотка.


Днес състоянието на 47-годишния Абрамович е 9.1 млрд. долара и той заема 14-о място в класацията на най-богатите в Русия. Освен това е баща на седем деца - две момчета и три момичета от Ирина, и момче и момиче от Жукова. Освен компенсациите в размер на 300 млн. долара бившата жена на Абрамович получи разкошно имение в графството Уест Съсекс, две жилища в Лондон, замъка Сhateau de la Croe във Франция, както и възможността да използва яхтата "Пеларус" и частния боинг на бившия си съпруг.


 


Андрей Скоч е бил женен няколко пъти, но сега отново е разведен. Четиридесет и осем годишният депутат притежава 8.2 млрд. долара и заема 18-а позиция в класацията на богаташите в Русия. Последната му съпруга е светската дама Елена Лихач. Двамата имат връзка от над 10 години, но сключиха брак едва през 2011-а в родината на булката- Беларус . Андрей има девет деца от различни жени, включително, по непотвърдени данни, три или четири от Елена. От първия си брак Скоч има четирима близнаци, родени през 1994 г. - Никита, София, Александра и Юлия.


 


Собственикът на 5.4 млрд. долара Сергей Попов е на 42 години. Той заема 25-о място в класацията на най-богатите в родината си. Заместник-председателят на съвета на директорите на МДМ Банк не обича публичните изяви и светлините на прожекторите, затова информацията за личния му живот е твърде оскъдна. Известно е само, че сега Попов е ерген. Но достъпът до него е изключително труден.


 


Бившата жена на Александър Светаков - Юлия, работела във фризьорски салон, където се запознава с бъдещия си съпруг. По онова време той и приятелите му печелят от продажби на дребно на електроника и битова техника от Сингапур. Днес 46-годишният Светаков е съсобственик на групата "Абсолют", чието състояние се оценява на 3.1 млрд. долара, и баща на три деца. При развода Юлия получи компенсации в размер на 40 млн. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във