Банкеръ Weekly

Съдби

Шеги за хилядарки

Бившият сръбски министър на отбраната Братислав Гашич.
S 250 f23a1623 cb69 46f5 b695 5304ea2efe82

Смехът удължава живота? Учени от Норвежкия университет на науките и технологиите доказаха, че това е съвършено вярно. Резултатите от изследването им, което е отнело 15 години и обхваща 53 556 души, са публикувани в списание Psychosomatic Medicine. Статистиката показва, че при жените с чувство за хумор рискът да умрат от сърдечни заболявания намалява със 73%, а от инфекции - с 83 на сто. Показателите при мъжете са подобни, макар и с малко по-ниски стойности.

Впрочем веселието има и обратна страна - продължителният смях може да причини аритмия, астма и краткотрайна загуба на контрол върху мускулите. А понякога случайно подхвърлената шега може да доведе дори до уволнение или загуба на солидна сума пари.

През февруари 2016-а заради неуместен хумор напусна поста си сръбският министър на отбраната Братислав Гашич. "Как обичам журналистките, които толкова лесно падат на колене", подхвърли министърът, след като репортерка от телевизионния канал B92 приклекна, за да не пречи на камерата по време на интервюто.

През 2015-а сър Ричард Тимъти Хънт, лауреат на Нобелова награда за медицина от 2001-ва, също демонстрира лошо чувство за хумор. "Разрешете да ви разкажа какъв е проблемът с момичетата. Когато работят в лабораторията, се случват три неща - вие се влюбвате в тях, те се влюбват във вас, а когато ги критикувате - плачат", сподели откровено Хънт на среща с жени учени. Два дни по-късно, под натиска на възмутената общественост, предимно на дамската й част, Нобеловият лауреат подаде оставката си от поста почетен професор на Университетския колеж в Лондон.

В предаването "Вечерний Ургант" през 2014-а президентът на руската федерация по тенис Шамил Тарпишчев нарече Серена Уилямс "един от братята Уилямс". Тази шега му струва глоба от 25 хил. долара и отстраняване от дейността на Женската асоциация по тенис за една година.

"Ако се учите усърдно, пишете домашните си работи и полагате всички усилия, за да станете по-умни, всичко ще е наред. В противен случай ще заседнете в Ирак", с тези думи сенаторът Джон Кери се опита да въодушеви студентите в един от калифорнийските университети през 2006-а. Не е ясно дали след тази пламенна реч учебното заведение е изпратило най-добрия си випуск в историята си, но на сенатор Кери му се наложи многократно да се извинява пред американските военнослужещи в Ирак.

Facebook logo
Бъдете с нас и във