Банкеръ Weekly

Съдби

Шантави идеи за много пари

Как да спечеля милион? Едва ли има човек, който да не си е задавал този въпрос, но единици намират верния отговор и преуспяват в начинанията си. По правило всичко започва с търсенето на конкурентоспособен продукт, с разработването на сложен бизнес план и привличането на инвеститори. Най-важна обаче е идеята, която лежи в основата на предприятието. Има хора, които подхождат нестандартно към решаването на тази сложна задача, но въпреки това успяват да спечелят мечтаните милиони.


Сайт за запознанства на обвързани

Колкото и да е странно, сайтът за запознанства на семейни е създаден от женен мъж. Това е бившият юрист Ноел Бидерман, който официално преценява себе си като щастлив съпруг. За разлика от повечето подобни проекти този ресурс допуска участието само на женени и омъжени мъже и жени, както и на сгодени, които трябва да сключат брак в най-скоро време. Мотото на сайта е Животът е кратък. Влез във връзка. Въпреки това твърде неморално послание Бидерман е милионер, а броят на ползвателите на ресурса надхвърля 3.2 млн. човека.


Служба за почистване след кучешки разходки

През 1987-а едва ли някой е мислил, че Матю Осбърн, основател на никому неизвестната фирма Pet Butler в щата Охайо, един ден ще стане милионер. По онова време той трябвало да работи на пълен работен ден, а доходът му бил по-малко от шест долара на час. Впрочем собствениците на 100-те хил. домашни кучета, живеещи в радиус от 15 мили от дома на семейство Осбърн, не останали равнодушни към предлаганата им услуга - почистване на екскрементите след разходката на техните домашни любимци. Бизнесът потръгнал, Озъбърн наел първите седем човека да вършат тази работа, а самият той се заел с управлението и развитието на компанията. Днес ресурсът Pooper-Scooper.com има сериозна клиентела и непрекъснато привлича нови собственици на кучета, като носи на Осбърн милиони долари.


Продажба на конфитюр по бабина рецепта

За много домакини собствените им рецепти са не само начин да поглезят семействата си със специални блюда, но и ценни активи, които трябва да се пазят в строга тайна. Британският предприемач Фрейзър Догърти изградил империята си, продавайки конфитюр по рецепта на собствената си баба. Той започнал своя бизнес на 14 години, след като разкрил загадката около точната рецепта на лакомството. На 16 зарязал училище, за да насочи цялото си внимание към разширяването на своята компания SuperJam. Сега годишните й продажби са в размер на 500 хил. бурканчета, фирмата заема 10% от британския пазар на конфитюри, а състоянието на Догърти се оценява на 1-2 млн. долара.


Възглавнички, приготвени в микровълнова фурна

Американката Ким Левин е основателка и собственичка на империята Wuvit. Всичко започнало, когато й хрумнала една гениална и изключително проста идея. Ако ушиеш калъфка за възглавница и я напълниш с царевични зърна, а след това я сложиш в микровълновата фурна, се получава мека и топла възглавничка с приятния аромат на пуканки. Отначало Левин подарявала такива възглавнички на съседските деца, но след това започнала да продава продукцията си, а после организирала серийното й производство. Марката Wuvit е много подходяща не само за деца, но и за възрастни, които нямат нищо против да се отпуснат върху уханна възглавница, пълна с пуканки. Сега Левин печели милиони и дори написа книга за тайната на своя успех.


Писма с извинения за неявяване на работа

Компанията Excused Absence Network предлага на всички желаещи да придобият срещу малко заплащане, писмо до работодател или преподавател, от името на техния служител (студент). Посланието съдържа извинения за това, че човекът е пропуснал работния или учебен ден. Стойността на посланието е 25 долара и се изпраща по електронната поща. Любопитно е, че собственикът на този бизнес, който бил основан с начален капитал от 300 долара, продължава да живее в малката си къща в щата Оклахома и да върши лично цялата работа с един-единствен ноутбук. Броят на поръчките за извинителни писма надхвърля 15 хил. месечно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във