Банкеръ Daily

Съдби

Семейство, разделено от цунамито през 2004 г., се събра отново

Индонезийци, които в началото на август по чудо намериха 10-годишната си дъщеря, след като ги раздели смъртоносното цунами през 2004 г., откриха и сина си, който също е бил отнесен от вълните, съобщи АФП.

В началото на месеца индонезийско момиче, смятано за загинало в катастрофалното цунами в Индийския океан през 2004 г., се събра с родителите си почти 10 години след стихията.

Сега семейството откри и другото си изгубено по време на бедствието дете Ариф Пратама - по-големият брат на Раудхатул Джана, който също изчезнал след връхлитането на природната стихия.

Раудхатул Джана била на 4 години, когато тя и брат ѝ Ариф Пратама на 7 години били отнесени от приливната вълна от дома им в окръг Западен Ачех, на индонезийската провинция Ачех на 26 декември 2004 г.

Родителите на децата ги издирвали цял месец, но после се отказали и ги обявили за мъртви.

Преди два месеца обаче чичото на децата видял момиче, което според него приличало на изгубената му преди 10 години племенница. Той съобщил на родителите на детето и те установили, че това е дъщеря им и че тя живеела от 10 години под грижите на възрастна жена в съседния окръг Барат Дая.

Когато семейството се събрало, момичето, вече на 14 години, разказало, че цунамито го завлякло заедно с брат му навътре в морето.

След като успели да намерят дъщеря си, родителите на Раудхатул Джана започнали да търсят и сина си, защото били уверени, че той е жив.

Накрая намерили Ариф Пратама, днес 17-годишен, под грижите на семейна двойка в затънтено градче на остров Суматра. Семейната двойка го намерила да спи пред кафенето си и започнала да се грижи за него.

После случайно попаднали на снимка по телевизията на момчето като малко, издирвано от родителите си след катастрофалното цунами. Те се свързали с близките на Ариф Пратама и така момчето се събрало отново с родителите си 10 години по-късно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във