Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

И досега проклинат убиеца на Ленън

Убиецът на Джон Ленън, Марк Дейвид Чапман, и до ден днешен получава писма с проклятия от феновете на групата Beatles. Осъденият съобщи това пред специална комисия, която преди дни му отказа предсрочно освобождаване за осми път. Петдесет и девет годишният Чапман признава, че с престъплението си е причинил мъка на много хора: "Съжалявам, че съм бил такъв идиот и съм избрал грешен път към славата. Ленън беше обичан от много хора. Той беше велик, талантлив човек и тези хора продължават да страдат". Чапман, който излежава доживотната присъда, ще може да повтори опита си да получи помилване след две години.


На кафе с героите от "Приятели"

В чест на 20-годишнината на популярния комедиен сериал "Приятели" в Манхатън ще бъде открито заведение, което представлява точно копие на кафенето, в което обичат да седят героите на ситикома. В него ще може да се поръчват не само храна и напитки, но и да се разгледат оригиналните декорации, използвани при снимките на шоуто, включително прочутият оранжев диван. Кафенето с табела Central Perk ще отвори врати на 17 септември на ул. "Лафайет" 199, но феновете на сериала трябва да побързат. Заведението, спонсорирано от кинокомпанията Warner Bros и фирмата Eight O'Clock Coffee, ще работи само един месец - до 18 октомври.


В Китай ще оперират "човека - жираф"

Петнадесетгодишният жител на Китай Фу Венгуй е роден с тежка форма на сколиоза. Юношата има три шийни прешлена повече, отколкото другите хора. Рядката аномалия пречи на младежа да ходи и му причинява силна болка. Баща му се оплаква, че съучениците на момчето непрекъснато се подиграват за външния му вид, което се отразява на неговата социализация и на успеха му. За щастие мъките му скоро ще свършат. Една от пекинските благотворителни организации вече се съгласи да плати сложната операция за отстраняване на излишните прешлени, но само времето ще покаже какви ще са резултатите от нея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във