Банкеръ Daily

Съдби

РИОСВ - София препоръчва планинско колоездене

По повод предстоящата кампания Европейска седмица на мобилността (ЕСМ), Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в София, Клуб IztreshTeam, Supergift.bg и Kompas bikes Ви канят на 16 септември от 10.00 ч. да опитате комбинацията велосипед - планина, съобщиха от агенцията.

Идеята е да се покаже, че планинското колоездене не е задължително екстремен спорт, а би могло да е приятен начин за излет в планината, достъпен за всички, които разполагат с подходящ велосипед. Целта е по-малко автомобили сред природата. Маршрутът тръгва от Железница и завършва в Природозащитен информационен център "Драгалевци", където експерти от РИОСВ - София ще запознаят участниците с резерватите в Природен парк "Витоша" - Торфено бранище и Бистришко бранище. 

ЕСМ е кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с политическата и финансовата подкрепа на ГД "Околна среда" и ГД "Транспорт" на Европейската комисия. организира се всяка година от 16 до 22 септември. Целта на кампанията е да окуражи европейските местни власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да се поканят гражданите да се възползват от всички алтернативи на автомобила. Тази година ще протече под мотото "Комбинирай, движи се!".

Facebook logo
Бъдете с нас и във