Банкеръ Weekly

Съдби

RЕstart на кеворкирането

Не ме кеворкирай, бе възкликнала преди много години Катя Паскалева на Кеворк Кеворкян. От септември такава възможност отново ще имат най-интересните, актуалните и интелектуалните герои на нашето съвремие. Телевизионната Всяка неделя ще възкръсне, при това навръх 9 септември, само че не по БНТ, а по Нова телевизия, и то с емблематичния си водещ. Новината, за която БАНКЕРЪ вече писа, бе официално потвърдена от медията. Възражда се и най-очакваната рубрика, копирана от всички водещи и телевизии през последните двадесет години, амбицирани да повторят успеха на Всяка неделя - Събеседник по желание. Началният час ще е в 17 часа, а не както преди години в 17.30, а продължителността ще е до 19, вместо до 20 часа. В момента се работи по дизайна на студиото, който ще се опита да пресъздаде оригиналния му вид, какъвто го помнят поколения българи.


Любопитното, основно за медийния бизнес, е, че продуцент е Междинна станция. Фирмата е на Иван Христов и Андрей Арнаудов, които Кеворкян неведнъж е скастрял, но и поощрявал. До неотдавна те бяха окупирали уикенд ефира на Нова телевизия - първо само със Станция Нова, чиято продължителност бе над пет-шест часа, а след това - по модел на Би Ти Ви, пренесоха същото предаване и в съботния предиобед. Сега двамата опосуми се връщат за новия тв сезон, яхнали легендарната Всяка неделя. Самият Кеворк Кеворкян призна в интервю пред тях в началото на годината, че в днешно време много трудно се намират интересни събеседници по желание. Тогава той каза още, че дори ако попадне в ада, пак не иска да му се случва да гледа глупава телевизия. Кеворкян призова медиите да търсят умнотата и отбеляза, че Бойко Борисов бил водещ номер едно в държавата, защото с лекота дирижирал работата на журналистите и успявал да ги иронизира, без последните да се усетят.


Септемврийският рестарт на Всяка неделя по Нова телевизия ще е нейното четвърто раждане в тв ефира. За първи път се излъчва на 7 януари 1979 г. по Първа програма на Българската телевизия и бързо се превръща в своеобразна опозиция на официалната медийна практика до 1989-а. Това е една от причините и за първото й спиране, като официалният мотив е нарушаване на програмната дисциплина - редовно навлизане във времето на Лека нощ, деца. Малко по-късно предаването е реабилитирано до 1991-ва.


През пролетта на 2002-ра Всяка неделя тръгва отново и тогава за рубриката Събеседник по желание специално в България дойде Михаил Горбачов. До 2005-а проектът се превръща в лидер в публицистиката. В допитване до зрителите същата година Всяка неделя е оценена като най-успешната тв програма у нас, а Кеворк Кеворкян е посочен като най-успешния водещ.


Завръщането на Кеворкян пред камерите е гаранция за силния стар на новия сезон на Нова тв, където предстоят програмни промени. Най-силно бе засегната Цветанка Ризова, която от около десетилетие всяка неделя водеше На четири очи. В последните си издания обаче предаването обръщаше повече внимание на силиконови тематики, отколкото на проблемите на обществото. Ризова беше пратена да води в събота, при това рано сутрин. Събуди се ще е конкуренция на Лора Крумова по Би Ти Ви. В последна сметка Цветанка Ризова просто бе освободена, тъй като водила преговори с конкурентни медии.


Слухове за връщането в медията на Георги Коритаров също обиколиха гилдията тези дни. Според някои той бил готов да води отново сутрешния блок Здравей, България, който е с ниска гледаемост в последните месеци. Но условието му било да е в компанията на Иво Инджев, а управата на телевизия официално да обяви защо преди години го уволни скандално насред тв сезона. От Нова тв обаче отрекоха завръщането на Коритаров.


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във